Over mij

Ik heb alle stadia doorlopen. Ik ben gestart in mijn vroegste jeugd met een klapcamera met 6 x 9 rolfilm van mijn vader. Later heb ik een zwart/wit doka gehad. Vervolgens ben ik kleurenfoto`s gaan afdrukken en daarna ging ik dia`s maken, waaronder diaseries met geluid. Op een goed moment ging ik fotograferen met de spiegelreflex. Op een nog beter moment ben ik digitaal gegaan met een compactcamera die zich volledig handmatig liet instellen. Nu werk ik met een digitale systeemcamera.

Ik ben een 69 jarige vrijetijdsfotograaf. Ik heb 30 jaar als manager gewerkt bij verschillende energiedistributie bedrijven.
Tegenwoordig geef ik les. Namelijk Vaarbewijs, Computer en fotografie.

Ik fotografeer graag mensen op straat. En dat doe ik in binnen- en buitenland. Tijdens vakantiereizen fotografeer ik natuur en mensen. Ik heb specifieke fotoreizen gemaakt naar Afrika , IJsland en Finland.

Ik ben voorzitter van de fotoclub Heemskerk. Een fotoclub werkt inspirerend en activerend. Bekijk mijn fotowerk. Ik sta open voor opbouwende kritiek. Voor advies of les kun je ook bij mij terecht. Bij de fotoclub hebben we momenteel vacatures. Wie zich wil aanmelden kan mij een mailtje sturen.

Hardware en software:
Olympus OM-D E-M5 II
Tamron 18-270
Tamron 10 -24
Adobe Photoshop CC 2017 en Lightroom Classic 2017
NIK-software
Portrait Pro
Proshow Gold

e-mail: kastermans.jan@gmail.com